Läsa för att kunna skriva

 

Många människor drömmer om att skriva en bok och kunna kalla sig författare, det är dock ganska få av oss som verkligen förverkligar denna dröm och lyckas publicera något verk. Anledningen till detta kan vara att dessa människor faktiskt inte har den inspiration som krävs och inte vet riktigt vad det är de vill förmedla med sin bok. För att skriva något bra så gäller det att man från början har en klar uppfattning om den ton och stil som man vill att verket skall ha.

Woman Signing Contract PaperDetta kan dock vara svårt att avgöra sådär på rak arm. Något som brukar hjälpa är dock att själv läsa mycket. Man bör helt enkelt läsa mycket, och såklart helst bra, litteratur för att sedan kunna skriva väl själv. Genom att läsa mycket och utforska olika stilar och toner är det snart ganska lätt att urskilja vad det är som fungerar och vad som inte gör det. Dessutom kommer det snart bli uppenbart vad det är i böcker som man själv gillar. När man gjort detta kommer det också bli möjligt att försöka återskapa detta i sitt eget verk. Ett lätt sätt att konsumera många böcker är att lyssna på ljudböcker. Det är mycket praktiskt eftersom man kan göra massor av andra saker samtidigt som man kan ta till sig det litterära verket. De allra flesta böcker finns nu för tiden inlästa som ljudböcker, vilket är jättebra. Vill du veta mer om ljudböcker och få tillgång till ett riktigt stort utbud, läs mer här.

Utöver detta så gäller faktiskt bara hårt arbete för att få boken klar. Man kan inte sitta hemma och vänta på att inspirationen ska komma till en. Vill man författa en bok så gäller det att vara enveten och lägga ner det arbete som krävs. Det är precis som vilket annat arbete som helst och då måste man även lägga ner samma tid som på ett annat arbete. Även de stora och erfarna författarna vet att detta är detta som är nyckeln till framgång. Man måste helt enkelt sätta sig vid skrivbordet och arbeta mellan 9 och 5 precis som alla andra.